You are currently viewing 6. desember – St Nikolas,… og barna

6. desember – St Nikolas,… og barna

For aller første gang, red St Nikolas inn i Kongsberg.

St Barbara kirke, Oslo katolske bispedømme sin yngste menighet.  Fikk besøk av selveste St Nikolas, og tid for feiring av denne gode og snille biskop, av Myra. En stor helgenfeiring i mange land, men i vintermørket i Norge, har St Nikolas ikke så ofte vært invitert inn.

Med ny menighet og energisk p.Khiem, var invitasjon sendt ut, og spesielt til menighetens barn. «Velkommen til messefeiring og aktiviteter, og gave(r) etter messen».

Samt servering av varm kakao, kake og pepperkaker.

Aktivitet der barna kunne fargelegge St Nikolas, og ta med hjem, for klipp, lim og pynte hjemme.

Bra messedeltakelse og gledelig med mange barn. Det gleder St Nikolas, og p.Khiem. Som måtte bære strisekken til St Nikolas, der gaven, som barna kunne spent dra opp av sekken, var en julestrømpe med «godter». Samt de fikk med seg fine, fargerike St Nikolas-kort.

Foreldre og voksne fikk tid til å prate, bli bedre kjent og nyte varm kakao sammen. Der det gir en egen ro å se barna trives og være engasjert med fargestifter, sammen.

Slik bygger vi en menighet. Bli kjent. Skape et samlingspunkt for hverandre. Familier, unge og eldre. Aleneboende, eller store, og små familier. Menigheten skal være for alle.

En takk til de som hadde lagd flotte St Nikolas kort til barna, pepperkaker, kakao og ellers hjalp til for å få en flott kveld sammen.

Mandag den 6. desember var og ble for alle, men St Nikolas hadde en spesiell omtanke for barna i sin levetid. Det merket barna i St Barbara menighet, denne kvelden.

Derfor, St Nikolas be for oss, -spesielt barna.

Advent er en fin, og rik tid.